Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Android -> chroot -> linux

Gość Vosly_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj dowiedziałem się że można uruchomić linuxa na telefonie, uruchomiłem debiana ale mam problem otóż chciałbym nim zarządzać z komputera poprzez SSH lecz procesy z androida zjadają mi 60% pamięci którą mógłbym poświęcić do grania przez VNCServer i moje pytanie jest takie jak zamknąć androida zostawiając chroot?

Każdy kto odpisze dostanie LIKE

Osoba która pomoże otrzyma 3x10 LIKE

Opublikowano

Raczej nie mam zablokowanej możliwości wgrania innego systemu a mam na tablecie 1GB Ramu więc powinno starczyć skoro widziałem że na gorszych modelach działało prawidłowo, a jeżeli usunę androida to chroot zostanie? ps. Nie da się wyłączyć Androida?

Opublikowano

Android to jedna z wersji  linuxa, czyli już masz linux.

Bez problemu można sobie odpalić jakąkolwiek wersję linuxa , oczywiście jeśli ktoś zrobił port systemu na ten telefon albo jak potrafisz.

Oficjalnie chyba tylko Ubuntu można instalować obok Androida i startować jako niezależny system. Informacje o dostępność na jakie urządzenia można  na stronie Ubuntu są. 

Wracając do tematu , nie masz nawet możliwości zamknąć Androida bo nie uruchomiłeś nawet systemu tylko działa w trybie emulatora pod systemem Android 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...